Ξενωνας Καλντερίμι Θέα | Κάστρο Μονεμβάσιας

Contact Us

Kalderimi Guest House | Monemvasia castle

windsurfing – kitesurfing

windsurfing μονεμβασια

Στις πολυάριθμες παραλίες του Δήμου Μονεμβασίας συγκαταλέγονται μερικά από τα καλύτερα windsurfing και kitesurfing spots της Ελλάδας. Πολλοί ξένοι γνωστοί windsurfers επισκέπτονται τις παραλίες κάθε χρόνο για να απολαύσουν τις συνθήκες.

Η ποικιλία των συνθηκών όσον αφορά την ποιότητα (κύμα, flat, chop), καθώς και το μεγάλο εύρος έντασης του ανέμου προσφέρουν διαφορετικά terrain που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε αθλητή σύμφωνα με τις δεξιότητες και τις απαιτήσεις του. Ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου, οι παραλίες μετατρέπονται σε μαγευτικά playgrounds για τους λάτρεις αυτών των αθλημάτων, σε όλα τα επίπεδα.

Στα θετικά χαρακτηριστικά προστίθενται οι απέραντες αμμουδιές, αλλά και η θερμοκρασία του νερού, η οποία σχεδόν όλο το χρόνο παραμένει αρκετά υψηλή λόγω κλίματος και γεωγραφικής θέσης. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ρεύματα και πρέπει πάντα να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και να χρησιμοποιείται ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Σχολές εκμάθησης windsurfing και kitesurfing, καθώς και καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού δεν υπάρχουν στην περιοχή. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν το δικό τους εξοπλισμό, σχετική εμπειρία και να γνωρίζουν και να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.