Ξενωνας Καλντερίμι Θέα | Κάστρο Μονεμβάσιας

Contact Us

Kalderimi Guest House | Monemvasia castle

Παραλίες

παραλιες μονεμβασιας

Ο δήμος Μονεμβασιας είναι από τους πλέον «must» προορισμούς για το καλοκαίρι καθώς προσφέρει στον επισκέπτη του μια σειρά από μαγευτικές και ιδιαίτερης ομορφιάς παραλίες.

Λίγες περιοχές της Μεσογείου είναι σε θέση να προσφέρουν τόσες επιλογές παραλιών, όσες ο Δήμος Μονεμβασιάς. Πάνω από πενήντα είναι οι παραλίες οι οποίες προσεγγίζονται εύκολα από την στεριά, ενώ πολλές είναι και οι μικρές κρυφές γωνιές για τους λάτρεις της εξερεύνησης.

Αμμώδεις ή με πολύχρωμα βότσαλα, πολυσύχναστες ή ερημικές, όλες με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Πολλές από αυτές είναι βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία, δείγμα της καθαριότητας και της οργάνωσής τους.

Ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεστε επιλέξτε παραλίες της Ανατολικής Ακτής προς το Μυρτώο Πέλαγος, παραλίες με δυτικό προσανατολισμό προς τη μεριά του Λακωνικού Κόλπου, ή πάρτε μία γεύση από τον θρυλικό Κάβο Μαλέα και τις παραλίες των Βατικανών.

Από τις οµορφότερες κοντά στη Μονεµβασιά, η Βλυχάδα (ή Γλυφάδα). Με εξωτικά χρώµατα, συνδυάζοντας το καταγάλανο της θάλασσας και το καταπράσινο του βουνού που βρίσκεται ακριβώς από πάνω της, η βοτσαλωτή ακτή της παραµένει ανεξερεύνητη! Πιο κοσµική είναι η πλαζ στον οικισµό της Πλύτρας, στο δρόµο προς Νεάπολη, µε beach bar. Εδώ, µάλιστα, θα δείτε και τη βυθισµένη πολιτεία του αρχαίου Αισώπου, ερείπια της οποίας είναι ορατά µε γυµνό µάτι τόσο κατά µήκος της ακρογιαλιάς όσο και µέσα στη θάλασσα. Τέλος, η παραλία Τηγάνια, στην περιοχή Ελιά στους Μολάους, συγκεντρώνει κόσµο για τα πεντακάθαρα νερά της (φέρουν Γαλάζια Σηµαία). Διαθέτει beach bar και ταβέρνα.