Ξενωνας Καλντερίμι Θέα | Κάστρο Μονεμβάσιας

Contact Us

Kalderimi Guest House | Monemvasia castle

Ελεύθερη κατάδυση

Orlando Duque on Malpelo island

Τα κρυστάλλινα νερά των ελληνικών θαλασσών, η εντυπωσιακή μορφολογία των βυθών και ο τεράστιος υποθαλάσσιος πλούτος κάνουν την κατάδυση στη χώρα μας μια συγκλονιστική εμπειρία.

Το σώμα, απαλλαγμένο από την αίσθηση της βαρύτητας, μοιάζει να αιωρείται ελεύθερο σ’ αυτό το μυστηριώδες υδάτινο σύμπαν. Οι μαγευτικοί ιριδισμοί του ηλιακού φωτός, όπως διαθλάται στα διάφανα νερά, δίνουν μια αίσθηση γαλήνης και αιωνιότητας.

Το βαθύ μπλε της θάλασσας φωτίζεται από έντονα χρώματα: κόκκινα κοράλλια στολισμένα με πολύχρωμα όστρακα και πορτοκαλί αστερίες∙ πράσινα λιβάδια ποσειδωνίας «κατάφυτα» από θαλάσσιες ανεμώνες και σφουγγάρια… Την απόλυτη γαλήνη ταράζει μια «θαλάσσια κιβωτός» από ασημένια κοπάδια ψαριών∙ «ντροπαλά» χταπόδια∙ παιχνιδιάρικα δελφίνια και νωχελικές χελώνες, που δίνουν ζωή στα συγκλονιστικά υποβρύχια τοπία.

Ο βυθός των ελληνικών θαλασσών προσφέρει πολλές συγκινήσεις στους φίλους της κατάδυσης και η ακτογραμμή του Δήμου Μονεμβασιάς στο Μυρτώο Πέλαγος, το Ακρωτήριο Μαλέα και το Λακωνικό Κόλπο δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Αντιθέτως,  διαθέτει δύο μοναδικά υποβρύχια αξιοθέατα που θα αποζημιώσουν όσους τα εξερευνήσουν: τον καταβυθισμένο προϊστορικό οικισμό στο Παυλοπέτρι ακριβώς δίπλα στην πανέμορφη παραλία της Πούντας καθώς και την αρχαία πόλη της Πλύτρας, η οποία εκτείνεται εν μέρει μέσα στη θάλασσα και εν μέρει στην ακτή αυτής της γραφικής κωμόπολης. Λόγω του ιστορικού χαρακτήρα αυτών των δύο αρχαιολογικών τόπων επιτρέπεται η κατάδυση μόνο με αναπνευστήρα.

Πέρα από αυτές τις βυθισμένες πολιτείες, ο απλός κολυμβητής μπορεί εύκολα να διαπιστώσει την ομορφιά του βυθού και την πλούσια υποθαλάσσια ζωή  στις περισσότερες από τις παραλίες της περιοχής.